· 

Nieuwsbrief 2022/2

Beste Boulers,

 

Vanaf morgen, zaterdag 15 januari, is de speelhal gewoon weer op de normale uren geopend, de kantine helaas nog niet (wel consumptie to go). Blijkt later dat het toch iets anders is, voor de avonden, dan nu bekend, dan volgt er uiteraard een correctie. De 1,5 m afstand moet nog wel worden aangehouden en voor binnen het corona toegangsbewijs.

 

De maatregelen zoals deze nu op de site van de NJBB staan zijn hieronder samengevat, met daarbij ook de toevoeging voor het eventuele verdere verloop van de NPC.

 

De onderstaande versoepelingen gaan in op zaterdagochtend 15 januari 05:00 en blijven van kracht tot dinsdag 25 januari: 

  • Vanaf zaterdag is binnen en buiten sporten zonder publiek weer toegestaan.
  • Er mogen alleen wedstrijden worden gespeeld binnen de eigen petanquevereniging.
  • Competitievormen buiten de vereniging zijn nog niet toegestaan.
  • Het corona toegangsbewijs blijft vanaf 18 jaar verplicht bij sporten binnen.
  • Ook buiten en op het werk moet je een medisch of wegwerp mondkapje dragen als afstand houden niet mogelijk is. 
  • Houd overal 1,5 meter afstand.
  • Blijf bij klachten thuis en gebruik een zelftest. Laat je bij een positieve uitslag bij de GGD testen.

Nationale petanque competitie (NPC) 

 

Op dit moment kunnen er geen wedstrijden worden gespeeld in het kader van de NPC. Op basis van de huidige maatregelen is besloten de NPC voorlopig aan te houden t/m zaterdag 5 februari.  Na 25 januari zal definitief worden besloten of de NPC al dan niet wordt hervat.  Er kan/mag wel getraind worden binnen de eigen vereniging.  

 

Als blijkt dat het niet mogelijk is om de NPC op zaterdag 5 februari te hervatten, wordt de NPC definitief beëindigd. In dat geval wordt de stand na zeven speelronden de eindstand en is deze eindstand bepalend voor promotie/degradatie. De 47 uitgestelde wedstrijden van speeldag 5, 6 en 7 dienen alsnog te worden ingehaald. In onderling overleg dienen de wedstrijden ingehaald te worden voor zaterdag 16 april 2022. Deze uiterlijke inhaaldatum heeft te maken met de indeling van het seizoen 2022-2023. 

 

Bestuur en wedstrijdcommissie hopen u spoedig weer te ontmoeten op onze mooie accommodatie.

 

Veel speelplezier!