· 

Nieuwsbrief 2022/3

Beste Boulers,

 

Hier alweer de derde nieuwsbrief. Inmiddels zitten we in februari en dat betekent dat we weer richting de lente gaan. De lente betekent gezellig weer buiten kunnen boulen.

 

ONDERHOUDSPLOEG

 

Wij zijn druk bezig om alles weer klaar te maken voor het buitenseizoen, alleen komen we handen tekort. Vandaar een oproep namens de onderhoudsploeg. Vind je het leuk om zowel binnen als buiten te werken en mee te helpen met bedenken hoe we onze mooie en gezellige club nog meer kunnen verbeteren? Heb je op de woensdagochtend niets te doen? Meld je dan bij ons aan! Gezelligheid gegarandeerd!

 

KANTINEDIENST

 

Ook zijn we bezig de kantinedienst voor het aankomend jaar te vullen. Zoals we allemaal weten zal eenieder minimaal 3 x per jaar een taak op zich moeten nemen. Vervul je deze taak nog niet, kijk dan welke data jij kantinedienst zou kunnen draaien. Nelly Boehlee heeft aangeboden om alles zorgvuldig te gaan invullen en zal vanaf deze week aan jullie gaan vragen welke dagen dit jullie schikt. 

 

NIEUW KASSASYSTEEM

 

De kantine zal vanaf deze week (of volgende week) ook over een nieuw kassasysteem beschikken. Dit nieuwe systeem gaat ervoor zorgen dat het voor iedereen appeltje/eitje gaat worden om kantinedienst te draaien. 

 

VOMAR SPAARACTIE

 

Wij hebben onze club aangemeld bij de Vomar supermarkt voor Sparen-voor-je-Club. Je kan bij de Vomar sparen voor je club met een pas die je of bij onze kantine-balie kan afhalen of bij de Vomar zelf. De pas moet je activeren en dan kan je opgeven dat je voor onze club wilt sparen.

 

Wat houdt dit in? De Vomar geeft als voorbeeld:

 

Stel: er zijn 500 clubleden die hun Klant-is-Koning kaart hebben gekoppeld aan de club. Zij doen wekelijks boodschappen voor 50 euro en scannen daarbij ook hun klantenkaart. Dan ontvangt de club maar liefst € 6.500, - per jaar van de Vomar. Nu zijn we (nog) niet met 500 leden maar misschien familie en vrienden die willen helpen. Al is het maar € 1.000, - per jaar. Kunnen we toch weer mooie dingen voor doen! En het is gratis, dat is altijd leuk!

 

 

DE BOULEDOZERS 40 JAAR

 

Zoals jullie weten bestaat onze mooie vereniging aankomende 23 april alweer 40 jaar. We willen er natuurlijk een mooi feest van gaan maken. De feestcommissie is bijna compleet, we wachten nog op 2 bevestigingen en dan kunnen de voorbereidingen gaan beginnen! Spannend!

 

CYCLUS

 

Rapppaaaapaaaaa!!!!

 

Met een meerderheid van stemmen is gekozen voor een nieuwe naam voor de cyclus; het BEN WILLEKENS TOERNOOI.

 

De motivatie om voor deze naam te kiezen is dat Ben dit toernooi jarenlang heeft georganiseerd. Hij is de bedenker en de uitvoerder geweest. Daarnaast is Ben zeer verdienstelijk geweest voor onze vereniging. Hij heeft onze petanque vereniging in moeilijke tijden op de been gehouden en wist op onnavolgbare wijze, door vele uren op de club aanwezig te zijn, diverse functies tegelijk te vervullen. Een kanjer die het verdient dat zijn naam voor altijd verbonden blijft aan het zo succesvolle en geliefde donderdagmiddag toernooi.

 

Donderdag 10 februari is er weer een cyclus met hele mooie prijzen verzorgd door Gerda de Wit.

 

Geef je snel op want vol = vol! Het begint om 13:00 uur, dus zorg ervoor dat je 12:30 uur aanwezig bent! Kantine en snackcorner zijn open dus neem je knip mee!

 

De cyclus organisatie bestaat uit : Arthur van Leeuwen, Jos van Kilsdonk en Jan Gorlee.

 

BERT BIESENBEEK / WEBHOSTING

 

Zoals jullie weten hebben we een nieuwe website, maar ook een nieuwe webhost. Voorheen was Bert Biesenbeek de webhost. We hebben Bert al persoonlijk bedankt voor al zijn inzet en moeite, toch willen wij dat ook via deze weg doen. Bert, nog hartstikke bedankt dat je zo goed voor ons gezorgd hebt al die jaren!

 

LIEF EN LEED

 

Er zijn leden van de vereniging die ziek zijn, die thuis of in hun woonbuurt gevallen zijn of een operatie moeten ondergaan. Er is niet altijd direct contact met hen, zodat je als vereniging soms van niets weet. Laat het ons weten via onze vrijwilligster Lief en Leed, Jolande van Poppel. Zij staat voor eenieder klaar.

e-mail:liefenleed@bouledozers.nl

 

ADVIESRAAD

 

Bij onze laatste Algemene leden vergadering 27 november 2021 hebben we aangekondigd dat we met ingang van deze datum een Adviesraad hebben. Hieronder zal de adviesraad zich voorstellen en uitleggen wat haar taken zijn.

 

Omdat de Adviesraad in haar taak duidelijk wil zijn, meent zij er juist aan te doen om zowel naar het bestuur als naar de clubleden het volgende vast te leggen. De Adviesraad is zuiver bedoeld als een instrument dat alleen ingezet kan worden door de voorzitter van "De Bouledozers". Alleen die voorzitter kan een beroep doen op de Adviesraad via de voorzitter van de Adviesraad, indien het bestuur van de vereniging stuit op complexe, algemene vraagstukken die betrekking hebben op de vereniging als geheel. Na het deponeren van een dergelijk vraagstuk bij de Adviesraad, zal die raad samenkomen en zich buigen over dat agendapunt, afwegingen maken en een advies uitbrengen aan de voorzitter van het bestuur. Daarna is en blijft het bestuur van De Bouledozers verantwoordelijk voor de eigen afweging, de besluitvorming en een eventuele implementatie. Met nadruk wordt erop gewezen dat de Adviesraad als geheel, zich niet zal/wil mengen in de zaken die als normaal binnen het bestuur opgepakt en afgehandeld (moeten) worden.

 

De Adviesraad bestaat thans uit de leden: Riet van der Velden, Arthur van Leeuwen, Jos van Kilsdonk, Rob Jacobs, en Wim van der Meulen.

 

NPC TOERNOOI

 

Ondanks de versoepelingen heeft de NPC alsnog besloten om de rest van de competitie af te gelasten en de stand, die op de helft van de competitie is bereikt, als eindstand te beschouwen. Voor het eerste team houdt dit in dat zij kampioen zijn geworden (terecht) en het komende seizoen promoveren naar de vierde klasse. Het tweede team heeft zich netjes gehandhaafd in de vijfde klasse en is geëindigd op de derde plaats. Het derde team is gelijk geëindigd op de eerste plaats maar wordt op puntensaldo helaas net tweede. Voor hen is het zuur dat de tweede helft niet meer gespeeld wordt, daar verbetering er zeker nog in zat.

Voor wie de eindstanden in zijn geheel nog wil zien. Eerste, tweede en derde team: https://nlpetanque.nl/npc-5e-divisie-2021-2022-5010/ https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2021-2022-6012/

 

WINTER TRIPLETTEN COMPETITIE (WTC)

 

Jongstleden zondag is er wel weer gestreden in de Winter Tripletten Competitie.

Het eerste team, spelend in onze thuishal, is heel voortvarend van start gegaan en wist alle 5 de vastgestelde partijen te winnen, dit ondanks het feit dat het volgens Leo Rietkamp, Christian en Martijn Bos "niet lekker liep". Leo verving deze eerste dag Jan Jansen wegens ziekte. Het tweede team, uitkomend in de eerste klasse B, speelde hun wedstrijden bij Purmer Boules in Purmerend. De eerste partij werd helaas een 13-7 nederlaag tegen JBC Touche une Boule 1 uit de Beemster, waarbij ons lid Wim van Heusden meespeelde. Na een goed begin, wisselde de tegenstander hun opstelling wat voor hen goed uitpakte.

Christian Bos, Leo Rietkamp en Martijn Bos.