· 

2022/5 nieuwsbrief

Beste Boulers,

 

Hier alweer de 5e nieuwsbrief! Heel veel leesplezier!

 

Alle bloemen langs de weg en in het veld staan lekker in bloei. De winterjas mag weer achter in de kast. Heerlijk! We gaan de mooie maanden weer in. De mei vakantie is geweest en dat betekent dat de kermissen en markten er weer aan komen. Leuke fietsroutes maken, koffie drinken op het terras en mensen kijken!  En natuurlijk, we kunnen weer lekker buiten spelen bij onze vereniging. Mensen, geniet van al het moois!

 

Liefs Natascha


OPEN HOORNS KAMPIOENSCHAP

Heb jij je al opgegeven? Wel doen hoor! Leuk!

Zondag 29 mei 2022 Toernooi voor de NJBB leden.


BOB DE KREEK

Helaas kregen we 23 April te horen dat  Bob de Kreek op 22 april is overleden.

 

Bob was niet alleen mede oprichter van de Bouledozers maar ook onze vriend. Wat zullen we hem en zijn verhalen gaan missen.

 

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en familie heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd.P.V. DE BOULEDOZERS 40 JAAR!

23 april j.l.  bestond onze vereniging 40 jaar en dat hebben gevierd! Wat een mooie en gezellige dag was dat. Het weer was fantastisch, oké er stond een beetje(veel) wind maar de zon scheen en het was droog. Na een minuut stilte te hebben genomen voor het plotselinge overlijden van Bob en wetende dat hij had gewild dat we zouden feesten op deze dag zijn we begonnen met koffie en gebak.

 

Jaap van der Struijs, medeoprichter van P.V de Bouledozers werd deze dag bedankt voor al zijn inzet en kreeg de gouden hark overhandigd. We waren erg blij dat hij er bij wilde zijn.

Daarna werd iedereen in een team ingedeeld. De meeste teams waren met z´n drieën.We kregen te horen dat we drie spellen gingen spelen en dat ieder spel een verrassing zou zijn. 

 

Het eerste spel was met je verkeerde hand boulen. Je denkt echt recht te gooien maar de boule ging alle kanten op. Dit gaf het spel gelijk een hele andere wending. Hilarische acties kreeg je daardoor.

 

Het tweede spel was dat je zittend, vanaf een stoel moest gooien. De tireurs lukte het daardoor niet om te schieten en bijplaatsen was ook bijna niet te doen. De foto's zeggen genoeg.

 

Het derde en tevens het laatste spel was dat je eerst alle boules moest werpen, zowel jouw team als de tegenpartij. Nadat alle ballen gegooid waren mocht het team dat de toss had gewonnen de but weggooien om te proberen zo dicht mogelijk bij hun eigen ballen te gooien en zo de meeste punten te winnen.

 

Wat een feest om iedereen zo bezig te zien en zoveel plezier te hebben.

 

Uiteindelijk kwamen er ook winnaars uit:

 

  • De poedelprijs: Een weekendje Wenen is gewonnen door Hans Weeda, Vera Koopman en Daaf Aay
  • De 3e prijs:  Een zoethoudertje is gewonnen door Rinus Nannings, Janie Bakker, en Gonny Delcour
  • De 2e prijs : Het Hoornse cultuur is gewonnen door Gerry van Gool, Wil Delcour en Adrie Bos

en rappappa tromgeroffel........

 

  • De 1e prijs: Diner voor 2 is gewonnen door Roel Ris, Luud Temme en Nel Tiepel. 

VAN HARTE GEFELICITEERD ALLEMAAL !! HOPELIJK HEBBEN JULLIE GENOTEN VAN JULLIE GEWONNEN PRIJZEN!

 

Na de prijsuitreiking hebben we kunnen genieten van een mooi en heerlijk koud en warm buffet. Nog een ijsje als afsluiter en het feest was afgelopen.

 

Dit grote succes was niet mogelijk geweest dankzij de geweldige inzet van de dames Emmy Zee, Ans Snijder en Rikkie Kostelijk. Heel erg bedankt!

Ook willen we de feestcommissie bedanken. Zij hebben er voor gezorgd dat wij zo hebben kunnen genieten! Herman Fechter, Rikkie Kostelijk, Monique Baerts en Albert Leene. Chapeau ! 

 

En nu we toch bezig zijn, er waren heel veel mensen s´ochtends al aanwezig om alles klaar te zetten en bijvoorbeeld om vlaggetjes op te hangen. Ook na afloop zijn er heel veel mensen gebleven om mee te helpen met opruimen. We waren echt super blij met jullie hulp! 

 

Alle foto's van het feest staan op de website bij de publicaties of klik op de link hieronder.


BOULEDOZERS PETJES

Deze zijn vanaf a.s. woensdag 18 mei wederom verkrijgbaar bij de kassa van ons clubgebouw. De prijs bedraagt €13,50 per stuk


BEN WILLEKENS TOERNOOI 7 APRIL 2022

Wat een strijd is er gestreden! Het waren weer mooie wedstrijden. 

  • De poedelprijs werd gewonnen door John en Ineke van Onzenoord.
  • De eerste prijs werd gewonnen door Arie Zee en Gerda de Wit
  • De tweede prijs werd gewonnen door Rinus Nannings en Natascha Dorenbos
  • De derde prijs werd gewonnen door Cor en Truus Pieterse.
  • Het daaropvolgende toernooi en laatste toernooi voor de zomer was 12 mei j.l.

VRIJWILLIGERS

“Ben je een volledig lid van “De Bouledozers !” of “ben je maar voor de helft lid!”.  

Je bent niet voor niets lid van onze vereniging. Je kunt er boulen en een groots sportcomplex staat tot je beschikking. Vele boulebanen liggen er geordend bij, je kunt er genieten van het spel, plezier maken tijdens het boulen, samen met je maatjes. Na  het boulen nog even gezellig nazitten in onze mooi uitgeruste kantine. Dat hoort er immers ook bij onder het genot van een drankje en een hapje. Alles staat klaar voor jou als lid. 

 

“Ben je blij met de vereniging”, maar  ook “Is de vereniging wel blij met jou?”      

Alles staat klaar, maar dat gaat niet vanzelf. Dat komt doordat vele leden hun betrokkenheid  bij de club tonen door een stukje van de organisatie op zich nemen. Een vereniging is in feite immers een samenwerkingsverband van individuen. Je komt er samen om je sport uit te oefenen maar er staat ook wat tegenover. De eerste verplichting is het betalen van de contributie, maar er hoort ook bij dat je je inzet voor een taak binnen de vereniging. Alleen door samen te sporten en samen de schouders te zetten onder de organisatie ervan, houd je een vereniging in stand en ontspannen. 

                            

Natuurlijk zijn er enige  leden die “vrijaf” hebben, bijvoorbeeld om medische redenen. Daar wordt rekening mee gehouden.  Gelukkig zijn er al veel leden die uit zichzelf, als een echte vrijwilliger een vaste taak of rol op zich nemen. Anderen pakken gewoon hun 2de verplichting op  en zetten zich enkele malen in als kantinemedewerker. Er zijn zeker wel personen die zich in het verleden op een geweldige wijze voor de club hebben ingezet, bijvoorbeeld bij de bouwactiviteiten van de club of op een andere manier. Dank en hulde daarvoor. Zij haalden hieruit wellicht het recht geen extra activiteiten op te hoeven pakken. Dat was op zich wel begrijpelijk maar is nu 10 jaar later geen geldig excuus meer. Ook het feit dat men overdag nog werkzaam is, lijkt een goede reden maar is niet voldoende om de 2de verplichting te ontlopen.  Het kan echter niet zo zijn of blijven dat de vereniging in haar taken en  organisatie vastloopt op het feit dat er clubleden zijn die zich onttrekken aan hun verplichting.  

 

Wij zullen daar als bestuur in 2022 beter op gaan toezien. 

Zoals je al hebt bemerkt, word je door Nelly Boehlee aangesproken om ingedeeld te worden voor een  taak in de kantine. Nog liever zien we dat je je zelfstandig meldt om een (vaste) activiteit op te pakken. Omdat onze vereniging leeft en bloeit, is er altijd wel wat te doen !.  

 

Zij komen wel hun sportieve plicht na:

De voorzitter, secretaris, penningmeester, bestuurslid wedstrijdzaken, bestuurslid kantine, bestuurslid sportcomplex, bestuurslid PR, sleuteldienst-leden, kantinemedewerkers, wedstrijdorganisatie (5 man), Cyclusorganisatie (4 man), medewerkers onderhoudsdienst (6 man), AED-ers, schoonmaakploeg (4 man), trainers, begeleider + assistenten  t.b.v. ontvangst van groepen, enz. enz.

 

Wij rekenen op ieders medewerking!


OPROEP HULP BIJ BEPLANTING

Vrijdag 20 mei worden de planten geleverd door Intratuin uit Oosterblokker voor de beplanting aan de rechterkant van ons buitenterrein. 60 meter nieuwe beplanting in de kleuren van de club. Het zullen planten zijn die tot het eind van het buitenseizoen zullen bloeien. 

 

We willen graag Martijn Bos, Rinus Nannings en Aad van de Heide bedanken voor deze mooie samenstelling. Wat zullen we gaan genieten van al dit moois. Ook willen wij Intratuin uit Oosterblokker bedanken voor de korting welke ze ons hebben gegeven. 

 

We hebben al meerdere mensen gevraagd om te komen helpen maar graag zouden we nog meer hulp willen bij het verplanten van de oude planten en het planten van de nieuwe planten. Wij gaan dit doen op  Zaterdag 21 mei aanvang 09:30 uur. 

 

Wil jij ons helpen? Meld je dan aan bij Natascha of iemand anders van het bestuur.

 

Vele handen maken licht werk.

 

Alvast hartstikke bedankt.


GEVRAAGD: VLAGGEN

Grote vlaggen van landen of provincies voor in de boulehal. Dus mocht je een vlag vinden of hebben waar niks mee gedaan wordt dan zouden wij daar erg blij mee zijn (geen voetbal of bier vlaggen). Deze vlaggen gaan helpen om het geluid ietwat te dempen in onze speelhal. Heb jij een vlag beschikbaar, Natascha neemt ze graag in ontvangst. TRAINING

De Petanque trainingen van Frans van der Linde en Albert Leene zijn de afgelopen keren weer druk bezocht. Er zal nog één training plaats vinden voor de zomervakantie. Dit zal zijn op zaterdag 28 mei. Deze begint om 12:30 uur. Wees erbij!


VOMAR SPAARACTIE

Niet vergeten! Leden van de Bouledozers kunnen nu ook gratis sparen voor de club.

 

De Vomar heeft de "Klant is Koning" spaarkaart. Hiermee kan je sparen voor jezelf maar bovenop kan je dan kosteloos sparen voor de club (€0,50 per €100,- aan boodschappen, met veel deelnemers loopt dit snel op!!!)


Zij die al een kaart hebben, weten hoe het werkt, zij hoeven alleen hun kaart nog aan te melden voor de clubactie. Hiertoe moet een code worden ingevuld welke linkt naar onze club, deze code is:

 

BOZW2022

 

Voor hen die nog niet bekend zijn met de actie, hieronder de uitleg:

 

STEUN ONZE CLUB DOOR BOODSCHAPPEN TE DOEN BIJ VOMAR

 

Spek eenvoudig én geheel kosteloos onze clubkas door boodschappen te doen bij Vomar: dit kan nu heel eenvoudig met Club is Koning. Meld je aan via onderstaande stappen en spaar mee! 

 

Download de Vomar-app en maak hierin een digitale Klant-is-Koning kaart aan. Wil je liever een fysieke kaart? Deze kun je gratis meenemen bij jouw Vomar.

 

Koppel vervolgens je kaart aan de club met onze unieke clubcode:BOZW2022. Of bij een fysieke kaart, koppel je hem hier.

 

Laat altijd je kaart of app scannen bij je boodschappen. Je spaart automatisch mee!

 

Vomar maakt ieder kwartaal 0.5% van het bedrag dat alle leden aan boodschappen besteden over naar onze club.

Kortom, het is in een mum van tijd geregeld en kost jou helemaal niets extra. Koppel dus snel je kaart en spek onze clubkas!

 

Kom je er niet uit, benader dan Natascha Dorenbos of Cor Pieterse, zij helpen je graag met het koppelen van je kaart.


WISSELPRIJS ´BOULE D´OR´

rectificatie

 

Het is een mooi gegeven dat jeu de boulers zich willen meten met andere boulers. Zij spelen een wedstrijdje of een toernooi en er komt een winnaar. Het is gewoon dat er bij een wedstrijd een prijs beschikbaar gesteld wordt. Om het even of het nu een intern toernooi, een open toernooi, een toernooi in het kader van onze interne cyclus is, of zelfs een toernooi georganiseerd door de NJBB.

 

De winnaar, veelal een koppel of team, krijgt een beker, wint een geldprijs of een mand met allerlei etenswaren. Men kan eventueel een keuze maken van de prijzentafel of wint een fles wijn. Dat hebben zij verdiend door het beste in zichzelf boven te halen. De prijs is een bewijs van het goede optreden, van hun kunde – met soms wat geluk - op boulegebied en zijn een teken van hun suprematie. Zij verdienen het applaus, zij staan terecht in de aandacht en krijgen de eer die hen toekomt.

 

Sommigen boulers verrichten ook een prestatie maar krijgen geen aandacht en ontvangen veelal geen prijs. Daar waren zij ook niet op uit. Ook zij halen het beste in zichzelf, zijn niet uit op lof en eer maar verdienen dat wel. Zij stelden het wel en wee van een clublid, en eventueel de vereniging, op de eerste plaats. Hun inzet blijft soms onder de radar maar hun prestatie is er niet minder om. Ook zij verdienen om in het voetlicht gezet te worden.

“Petanque vereniging De Bouledozers” heeft gemeend een jaarlijkse wisselprijs met de naam “Boule d ‘Or” in te stellen. Elk jaar, in december of maart zal door middel van een stemming, de bouler of een koppel, gekozen worden die deze prijs krijgt toegekend. Het gaat daarbij dus niet om de beste boule prestatie, maar om de bouler (m/v) die zich groots heeft ingezet om een ander clublid (of de vereniging) behulpzaam te zijn.


´N GEZELLIG SPELLETJE

Die avond was hij er voor het eerst naar toe gegaan. Naar het park dicht in de buurt van de woning  waar hij enkele weken geleden was komen wonen.  Hij wilde er gewoon even tussenuit, weg van die tv, weg van het Journaal waarin allemaal nare dingen voorbijkwamen, oorlog – terrorisme – Corona – steekpartijen – vluchtelingen – hogere energieprijzen, stikstofproblemen en woningtekorten.Het was gelukkig niet zo ver lopen, binnen enkele minuten was hij er. Het zag er leuk uit in het park. Er waren meer mensen die profiteerden van het mooie weer. Even verderop was een groep mensen doende en hij besloot er te gaan kijken.  Er was daar een bankje vrij en hij nam plaats. Hij bekeek de groep mensen eens goed op en zag dat er 2 vrouwen en 4 mannen  waren. Ze gooiden om en om met zware glimmende ballen. Het leek hem een soort spel met bepaalde regels en met name veel conversatie. Hij begreep er niet veel  van maar nam de moeite te blijven kijken en vooral te luisteren. Zijn bril en gehoorapparaat kwamen daarbij goed van pas. “Hé Martine, jij moet” ving hij op, even later gevolgd door ”Renate, je moet haar verbeteren. Als dat niet lukt moet Pim haar maar wegschieten”. Even later mopperde er een “Een stomme bal” waarbij een ander reageerde met “Maar nu lig ik, want jij hebt mij opgestoten”. “Moeten wij dan niet even meten?” bracht Martine in en liet dat direct volgen door “Of is het zeker dat jij ligt ?”. Hierna klonk de opmerking “Hoe kan dat nou want net lag ik nog”, waarop teruggekaatst werd  “Dat zie je toch of heb je mijn bril nodig ?”. De kreet “Vanavond gooi ik geen enkele behoorlijke bal” was nog niet geslaakt of een ander riep: “Heb jij nog een bal Pim, hoe kan dat nou?, met als reactie “Dan moet je maar tellen!”. “Ga jij maar plaatsen Evert, in plaats van schieten” schalde over het veld en daar was men het blijkbaar wel mee eens want er kwam geen enkel verweer. “Probeer nou eens bij de boet (zo klonk het althans) te komen” riep ene Ger en “Evert, niet te hard gooien. Niet proberen hem op te stoten, gewoon er bij want zij liggen al met 3”. Hierna bleek Martine niet geheel tevreden gezien haar woorden “Wat een rotbaan met al die kuilen en stenen”. Leen liep naar de plaats van waaruit steeds gegooid werd. Hij liet luidkeels weten dat iedereen even stil moest blijven staan en even later gooide hij met een elegante armzwaai zijn bal weg. Er klonk een harde klank toen die een andere bal voluit raakte, met direct erna de kreet “Nu heb je nog de verkeerde bal weggeschoten ook !”.  Het bleef even stil maar dat werd al snel verbroken door de kreet “Lig ik eindelijk, word ik weer weggeschoten”.  Enkele leden van de groep gingen daarop iets uitmeten bij de liggende ballen. Daarna  werden de ballen opgeraapt en begon men opnieuw, maar wel op een andere plek. “Jij hebt zeker weer mijn bal opgepakt, let daar toch eens op” gaf Renate aan. ”Dat is geen 6 meter” hoorde de man op het bankje duidelijk ,waarna men heen en weer beende over het terrein. Uiteindelijk werd  het kleine balletje, dat eerst was weggegooid, een eindje verderop neergelegd. Waarschijnlijk ging ook dat niet meteen goed want Pim stevende er met grote passen op af en wilde het weer ergens anders neerleggen, maar dat mocht niet.  “Dat is veel te ver” was de reactie, gevolgd door een kreet “Welnee, nog geen 10 meter”. “Kunnen wij niet een andere kleur but gebruiken, want ik zie het niet meer zo goed nu het schemerig wordt” liet Ger weten. Bij het gooien klotsten vervolgens 2 ballen op elkaar waarna Leen naar Pim riep: “Jij moet ook altijd mijn bal hebben”. Er werd gewoon verder gespeeld vooraf gegaan door de kreet “Schieten Ger , zij kunnen toch niet uit en wij hebben er maar 2 nodig”. Daarna kwam er een abrupt einde aan het spel. Men gaf elkaar zelfs een boks en de personen bedankten elkaar hardop voor het samenzijn en vooral de gezellige avond.  Noem je zoiets een gezellige avond, op het bankje had Jeroen er in eerste instantie zo zijn eigen  gedachten over. Ach, bedacht hij, wellicht komt het doordat ik een beetje “down” ben door al die narigheid in de wereld. Misschien was het voor die spelers wel echt gezellig geweest en hij moest er in zichzelf om lachen.  Daarbij kon hij niet anders dan toegeven dat het ook voor hem wel een gezellige avond was geweest. Vervolgens stiefelde hij terug naar huis.

 

Wim