· 

Nieuwsbrief 2022/6

Lieve Boulers,

 

Wat is het een mooie zomer. Genoeg vitamine D voor iedereen. Sommige van ons zijn op vakantie geweest of lekker een dagje weg en sommige hebben nog iets tegoed. In ieder geval kunnen we nu allemaal buiten met een goed glas wijn, of een koud biertje, genieten van de mooie ondergaande zon.

 

Liefs Natascha


LOES DE VRIES - VAN DE KAMP

 

Afgelopen 11 juli is helaas Loes de Vries - van de Kamp overleden.

 

Loes was een vrouw met veel humor en vol met positiviteit. Wat zullen wij haar gaan missen.

 

Wij wensen haar familie en vrienden heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.


VOMAR

26 mei is er door Vomar 39,75 euro op de rekening van de Bouledozers gestort en deze week komt er nog eens 37,92 euro bij (al 77,67 euro). Graag willen wij iedereen, die nog niet over een Vomar klantenkaart beschikt, nogmaals vragen om ook een Vomar klantenkaart aan te schaffen zodat we bijvoorbeeld kunnen gaan sparen voor nog een buitentafel of misschien iets anders leuks. Het kost niks, je hoeft geen koopzegels te nemen. Het enige wat je hoeft is te doen is je pas laten scannen. Kom je er bij de aanvraag met het registeren niet uit kom dan naar Cor Pieterse of Natascha Dorenbos, die helpen je graag.


60 METER BEPLANTING

4 weken lang, iedere woensdag en vaak ook op maandag zijn we in de weer geweest om alle bomen en struiken er uit te trekken. Natascha plaatste haar Renault Twingo voor een struik, touw eraan en trekken maar. Dus afgelopen 21 mei konden we gaan planten. In de vorige nieuwsbrief was een oproep gedaan voor wie er wilde komen helpen en gelukkig kwam er hulp!

 

Super blij en trots op deze kanjers!

 

Pe Dudink, Jacques van Poppel, Dirk de Vries, Mark Wijnker,Jacques van de Kaa, Frans van der Linden, Jan van der Meer, Albert Leene, Natascha Dorenbos en onze toppers Roel Ris, Rinus Nannings en Adrie Bos!

 

Allemaal super bedankt! Zonder jullie hadden we nu niet kunnen genieten van 60 meter mooie bloemen en planten.


HOORNS OPEN 

Op zondag 29 mei werd in Hoorn bij PV De Bouledozers om het “Open Hoorns Kampioenschap” gestreden. De afgelopen twee jaar kon vanwege de pandemie het toernooi niet plaatsvinden, maar zondag hadden er 32 equipes ingeschreven. Hoewel er vooraf was gerekend op een groter deelnemersveld waren we daar uiteindelijk vanwege de grote concurrentie van de toernooien elders toch tevreden mee.

 

Om tegen tien uur kon het startsein worden gegeven op de mooie banen van de vereniging, maar de temperatuur in Hoorn had wel wat hoger gemogen. Een extra jasje was geen luxe maar vooralsnog droog. Na 2 voorronden werd gespeeld in 2 poules waarna de verliezers van de derde ronde naar de complementaire poules gingen. Verlies in de vierde ronde betekende voor deze teams dat het toernooi er op zat.

 

De vijfde ronde waren zodoende voor de overgebleven 16 teams de halve finales in de 4 poules. In de zesde en laatste ronde werden de finales en troostfinales gespeeld waarbij we ook nog een klein buitje moesten trotseren. Om kwart voor acht was de strijd gestreden en konden de winnaars en uitslag bekend worden gemaakt.

De winnaars van de A poule en daarmede de kampioen van dit Open Hoorns Kampioenschap werden Christian Bos en Hans Wortel van de organiserende vereniging welke Charley Misset van PU Badhoevedorp en Rick van Lier van Pres le But met 13 tegen 10 versloegen. De wedstrijdcommissie kon ondanks het late tijdstip terugkijken op een geslaagd toernooi en onze dank gaat uit naar de organisatie, scheidsrechter Adrie Baerts en alle vrijwilligers die dit toernooi hard hebben moeten werken.

 

Tekst Antoine van ‘t Veer, de wedstrijdleider van deze dag.


BEN WILLEKENS TOERNOOIEN 

 

In oktober gaan we weer beginnen met het Ben Willekens toernooi en niet op de eerste donderdag van de maand maar op de tweede donderdag van de maand.

 

Hier onder de datums tot en met mei 2023. Mocht er een verandering zijn zal de organisatie dat kenbaar maken. (deze datums staan ook op de website vermeld bij de agenda.

  • 13 oktober 2022      
  • 10 november 2022      
  • 8 december 2022
  • 12 januari 2023        
  • 9 februari 2023          
  • 9 maart 2023      
  • 13 april 2023      
  • 11 mei 2023

Het zullen weer 3 partijen doublette zijn.

 

Aanwezig zijn om : 12:30 uur

aanvang : 13:00 uur

inschrijfgeld p.p is 3 euro

 

Heel veel plezier! De organisatie heeft er in ieder geval weer zin in!

 

(foto Gerda de Wit,  Jos van Kilsdonk, Jan Gorlee en Arthur van Leeuwen)


EK PETANQUE IN s´HERTOGENBSOCH

 

Op 22 juni j.l kreeg het bestuur een uitnodiging om 15 juli naar s'Hertogenbosch te komen om workshops bij te wonen, kennis te maken met andere verenigingen maar ook wedstrijden bij te wonen. Cor Pieterse en Natascha Dorenbos zijn die dag namens de Bouledozers afgereisd naar het Bossche Bollenland en hebben o.a de workshop van Petanque Vereniging Gouda gevolgd. Gouda had in het clubblad Petanque in november 2021 een heel stuk geschreven hoe zij aan ledenwerving deden en gaven daarover deze dag een interessante workshop. Na een mooie leerzame ochtend en middag met veel leuke nieuwe contacten en ideeën gingen we kijken waar we ook voor kwamen.......de wedstrijden!

 

Zij hebben alle Nederlandse toppers gelukkig in actie mogen zien en hebben genoten van het mooie spektakel.  

Alle wedstrijden zijn gestreamd door Jean-Paul Brands.

 

Bij petanque Live op Facebook kan je ze terug vinden in het album EK 2022 Alle Streams. Zeker de moeite waard.

 


VLAGGEN

 

We gaan binnenkort beginnen met de voorbereidingen om vlaggen in de hal op te hangen. We hebben inmiddels al heel veel vlaggen. Mocht er iemand nog een West Friese vlag , een Hoornse vlag,  een Friese vlag of een andere vlag hebben dan zou dat echt een geweldige aanvulling zijn.


ZOMER COMPETITIE TRIPLETTEN DISTRICT NOORDWEST 31 JULI 2022

 

De heren Wim van Heusden, Willem la Gouw en Wim van der Meulen hebben in deze competie een mooie derde plaats weten te behalen. Gefeliciteerd kanjers!


25 JARIG JUBILEUM

 

Jan Kee is al 25 jaar vrijwilliger bij Petanque vereniging de Bouledozers!

Dit werd uitgebreid gevierd bij de werkgroep op woensdagochtend 3 augustus.

 

Jan, super bedankt voor alles wat je voor de club doet!

 

Wat een topper ben je!


WIJK FIT

 

De Bouledozers is opgenomen  in het programmaboekje Wijk Fit van de Gemeente Hoorn.

 

Wat is Wijk Fit precies? Wijk Fit is een programma voor alle mensen die behoefte hebben aan gezelligheid en sport. Vaak weten mensen niet wat er precies te doen is in hun buurt en daarom heeft de gemeente een programmagids gemaakt waarbij mensen zich bij verschillende verenigingen op kunnen geven om te kijken of een bepaalde sport wat voor hun is.

 

Er zullen 3 proefdagen zijn zodat deze mensen de kans krijgen om meerdere sporten te proberen (Dit vindt plaats op de woensdagmiddag op 28 sept, 5 en 12 oktober van 13:00-16:00 uur). Als dit de mensen bevalt en ze de keuze maken om Petanque te willen leren dan kunnen deze mensen zich opgeven voor een basis cursus van 6 woensdagen bij onze vereniging. Indien men enthousiast is na deze 6 woensdagen, kiest men er hopelijk voor om lid te worden van onze mooie vereniging de Bouledozers.


CLUBKAMPIOENSCHAP tête-à-tête 2022

 

Afgelopen zaterdag 27 augustus is er het Clubkampioenschap tête-à-tête gespeeld op onze mooie buitenbanen. Het weer was fantastisch. Iedereen die kwam kijken heeft van de gastvrijheid  van onze kantine toppers Rikkie en Ans mogen genieten. Heel erg bedankt dames!

 

Het publiek kreeg waar voor zijn geld! Wat een mooie partijen waren het. De uitslag:

 

1e Rembrandt Bolweg

2e Bianca Bolweg

3e Albert Leene

 

Van harte gefeliciteerd!

 

Namens alle aanwezige willen we de wedstrijdcommissie heel erg bedanken voor alle goede zorgen. Het was weer een zeer geslaagde dag!


GEZELLIGHEIDSTOERNOOI

 

Zondag 11 september 2022

Aanvang van het toernooi is 11.00 uur

 

Het gezelligheidstoernooi is bedoeld voor leden met familie en/of kennissen die belangstelling hebben voor het spelen van een toernooi. Aanmelden kan middels het aanmeldingsformulier in de kantine.


HET WERD EEN DROOMFINALE             (ingezonden verhaal)

 

Frits, was in het toernooi gegroeid. Dat mag je wel zeggen want op zich is hij niet zo'n sterke bouler. Hij was vandaag de tireur, raakte bijna alles en het leverde soms een carreau op. Als het nodig was, plaatste hij, en nog goed ook.

 

Hij kreeg zijn droomfinale. Het werd een strijd tussen 2 teams die door goed spel tot de finale waren doorgedrongen. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. De tegenstander begon sterk, vooral de pointeur legde zijn boules steeds bij de but. Frits stapte dan weer naar voren en schoot de boule zonder pardon weg.

 

Het spel kwam los. Ballen die op de but geplaatst werden, boules die opgestoten werden en kwamen te liggen, ballen die net aan iets te ver doorrolden maar ook mooie treffers bij het schieten. Het publiek kreeg geen genoeg van deze hoogstaande partij. Tactisch was het spel ook sterk. Frits en zijn maatje hadden aan een blik of gebaar voldoende om te begrijpen wat er moest gebeuren. Bijna alles leek hen in dit toernooi goed af te gaan.

 

Hun club maatjes die aan de kant toekeken, juichten hen vaak toe en er klonk vooral applaus als Frits weer een perfect schot geleverd had. De stand was inmiddels 7 – 7. Het was jammer toen zijn teammaat de boule van een tegenstander per abuis op stootte waardoor die kwam te liggen. Deels wat verscholen achter een tros andere boules. Frits bekeek de situatie en zag dat die boule alleen maar door de lucht, ijzer op ijzer, weg te halen was. Zijn maatje lag op 2 en 3. Bovendien had de tegenstander geen ballen meer en hij had er zelf nog 2. Die boule moest weg want het was onmogelijk om zelf de but op een andere manier goed te benaderen.

 

Er lagen ballen van de tegenstander gevaarlijk voor, opzij of een eindje achter de but. Maar Frits had al zo vaak verbaasd door met een bijna onmogelijk schot de vijandelijke boule weg te halen. Hij had het nodige zelfvertrouwen opgebouwd en was er bijna zeker van dat het hem weer zou lukken. Als hij erin slaagde de boule schoon weg te halen, zou hij 3 punten binnen slepen en kwam zijn team op 10 punten.

 

Het publiek kreeg door wat hij van plan was en hield de adem in. Het zou toch wat zijn op een afstand van zo'n 9 à 10 meter. Frits stapte de ring in en nam er even de tijd voor. Hij zuchtte eens diep, concentreerde zich en hup daar gooide hij met een sierlijke en ontspannen armzwaai zijn boule. Die kreeg hoogte, maakte een boog in de lucht en trof de tegenstander vol en nam direct zijn plaats in. Het ging zo snel, het was bijna niet te volgen maar het was dus weer een schitterende carreau. Het kon niet beter. Zijn laatste boule plaatste hij ”per ongeluk” veel te kort.

 

Met de veroverde 4 punten kwam zijn team zelfs op 11. De punten werden geschreven. Frits gooide de but weer uit. Die kwam ditmaal aan de zijkant van de baan te liggen. Zijn medespeler plaatste zijn boule ter hoogte van de but maar wel zo’n 35 cm. ernaast. De tegenstander deed het beter. Frits’ maatje gaf aan dat zelf te willen oplossen en slaagde daar in. Daarop nam de tegenstander het punt weer over maar werd zelf prompt door Frits weggeschoten.

 

De volgende boule kwam verkeerd terecht en rolde een eind weg. Pech gehad. De tireur wilde het eerst met plaatsen oplossen en deed vervolgens een vergeefse poging om de liggende boule weg te schieten. Met zijn laatste boule raakte hij een verkeerde boule en die stootte de but door richting een eigen boule. Nu veel geluk voor de tegenpartij.

 

Frits had nog 2 boules en zijn maatje nog 1. Maar om met de tegenstanders kort voor de but en er achter, er nog 2 punten bij zien te krijgen was gevaarlijk. Er was overleg wat te doen en Frits stelde voor de but uit te schieten. Als dat lukte kwamen zij op 13. Zijn maatje twijfelde nog maar kordaat stapte Frits op de ring af; hij had nu die unieke kans. Hij schoot en de but verdween het publiek in. Frits sprong op van plezier waarop zijn vrouw hem een stevige por gaf in zijn zij en vroeg “Frits, wat ben je nou toch allemaal aan het doen. Ik schrik er wakker van, je ligt enorm te woelen en je riep dat je gewonnen hebt !”.

 

- Wim - 


DEEL JOUW VERHAAL MET DE LEDEN

 

Heb jij nou zelf nou ook een leuk verhaal over Petanque en wil je dat met ons delen? Mail het dan naar ons en dan komt jouw stuk in de volgende nieuwsbrief.