petanquevereniging de bouldozers

Clubkampioenschap Doubletten 2018

Finales van de Clubkampioenschappen doubletten 2018.

De teams streden om de felbegeerde titel “1e clubkampioen doubletten van de 21e eeuw.”.

Spannend, verbluffend, ongelooflijk. En er zijn nog meer superlatieven te bedenken wat betreft de gespeelde wedstrijden c.q. de uitslag van de finale. De spelers deden hun uiterste best, maar, uit de aard der zaak kan niet iedereen winnen. Maar het was in ieder geval  voor de supporters een prachtige avond.

Kloppen onze verwachtingen of zal de uitslag verrassend zijn? Dit laatste was het geval.

De kwartfinales verliepen wel een beetje zoals verwacht. Van de vier teams C-licentiehouders, die nu tegen 4 teams W-licentiehouders moesten uitkomen verloren er drie teams C-licentiehouders.

Wie waren dat?

Wim van Heusden en Willem La Grouw wonnen van Herman Fechter en José Bodemeijer. Tot dan toe bleven Wim en Willem ongeslagen hetgeen dit team tot de gedoodverfde winnaar maakte.  Gerrit en Hans Wortel wonnen van Nelly Boehlee en Jan Vos. En het duo Vincent Kenter en Martijn Bos wonnen van Arthur van Leeuwen en Jos van Kilsdonk. Het 4e team Leo Rietkamp en Ludwig Tophoven verloor echter van Ron Imming en Sjef Peters. Hetgeen Sjef de opmerking ontlokte: “Ha, we kunnen nog 4e worden”.

In de halve finales speelden Martijn en Vincent tegen Gerrit en Hans. Wim en Willem speelden tegen Ron en Sjef. Allebei razend spannende wedstrijden. Het publiek genoot.

De stand bij team Wim en team Ron was op een gegeven moment 11-11. Nou dan weet je het wel. Het werd 12-11 voor Ron en Sjef. Vervolgens 12-12. De inspiratie stoomde er van af. De overwinnaars  waren  Ron en Sjef. Ze straalden van plezier. Het is toch ook machtig om in dit stadium te winnen van een tot dan toe ongeklopt gebleven  team!

Dan de partij tussen team Gerrit en team Martijn. Gerrit en Hans bleven een tijdje op 10 punten, waarbij Vincent en Martijn de stand van 5 naar 6 naar eveneens 10 punten wisten op te halen. Dan wordt het 12-10 voor Gerrit en Hans en vervolgens 13-10 voor ditzelfde team.

De ingehouden adem van de toeschouwers mocht even vrij stromen voor de Grande Finale kon beginnen.

Het titelgevecht

Zoals uit de resultaten volgde ging deze partij dus tussen Gerrit en Hans enerzijds en Ron en Sjef anderzijds. Tegelijkertijd werd de “troostfinale”ofwel  de strijd om de 3e en 4e plaats gespeeld tussen Vincent en Martijn en Wim en Willem.

De laatsten waren inmiddels en beetje uit hun doen geraakt. Ze verloren met 13-4. Dat is toch wel bittere pech. Zo verraderlijk kan jeu de boules dus zijn.

Dan de finalewedstrijd: Ik kan wel zeggen, dat er als leeuwen werd gevochten en dat Ron en Sjef aan de verliezende hand waren. Voor Hans en Gerrit ging het van 4 – 0 naar 7 -0 en 8 -0. Toen besloten Ron en Sjef, dat het welletjes was geweest. Het heilig vuur ontbrandde weer. Het werd 8 -1, 8-4, oh jé 12-4, 12-7, 12-10. Goed genade: het werd 12-12. Een geladen stilte bij de toeschouwers. We durfden bijna geen adem meer te halen. En wat denk je: Ron en Sjef maakten het beslissende punt. Sportief werden er handen geschud.

Het was toen inmiddels bijna half twaalf.  Cor Pieterse, onze wedstrijdsecretaris reikte de prijzen uit. De namen van Ron en Sjef komen op een  wandbord in de kantine als eerste titelhouder van  de titel “1e clubkampioen doubletten van de 21e eeuw.”.

Was getekend, 

Nel Elstak

P.V. de Bouledozers

Lid NJBB 7007
Leekerpad  8
1689 VP  Zwaag/Hoorn
Tel: 0229-230625

Speeltijden

Binnen: oktober t/m maart
Buiten:  april t/m september
Dinsdag - 13.30 tot 17.00 uur
Woensdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Donderdag - 13.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Zaterdag - 13.30 uur tot 16.00 uur
De kantine is een half uur voor aanvang open