· 

Persbericht: Nederlands Kampioenschap Jeu de Boules bij de Bouledozers in Hoorn

Zaterdag 10 juli a.s. wordt een spannende dag: Petanquevereniging de Bouledozers organiseert op verzoek van de Nederlandse Jeu de Boules Bond het Nederlands Kampioenschap Mix voor Doubletten. De opening zal om 10.00 uur worden verricht door de sportwethouder Mw. Kholoud Al Mobayed. De ervaring leert, dat er 50 à 60 teams meedoen aan dit kampioenschap.

 

Systeem

Een gemixt doublette betekent dat twee teams, bestaande uit een heer en een dame tegen elkaar strijden. Er wordt een systeem gespeeld van directe eliminatie. Bij dit systeem worden dus ’s-morgens de meeste wedstrijden gespeeld, maar u zult de hele dag kunnen genieten van de behendigheid van de spelers. Tactiek, techniek, een spectaculaire aanval, opperste concentratie. Allemaal mooi om te zien. Wilt u iets weten over de spelregels? De summiere versie daarvan vindt u op onze website: www.bouledozers.nl onder HOME> Informatie> Petanque.

De dag eindigt met de medaille-uitreiking. 

 

Corona

De beperkende maatregelen zijn dan wel grotendeels opgeheven maar toch! De anderhalve meter afstand moet worden gewaarborgd met vaste zitplaatsen en er moet worden geregistreerd. Alles vindt uiteraard in de buitenlucht plaats.

 

Smullen maar!

De hele dag staan vrijwilligers  klaar om bezoekers en spelers desgewenst van een hapje en een drankje te voorzien. In onze gezellige kantine en bij mooi weer op het nog gezelliger terras kunt u smullen van uw soep, broodjes, of frietjes.

 

De toegang is gratis, maar uw bestelling natuurlijk niet.

 

Parkeren

Aan het Leekerpad is de nodige parkeergelegenheid, maar, met zoveel deelnemers loopt het terrein snel vol. U kunt ook op het parkeerterrein voorbij de bussluis parkeren of anders in de  dichtstbijzijnde woonwijk. Parkeren van de fiets is geen probleem.