· 

Atlantic Boules 1 – Bouledozers 1

Atlantic Boules 1 – Bouledozers 1.  Zaterdag 7 oktober 2023

 

Door de inzet van een aantal teamleden ontstond een sponsor collectief waardoor wij aan de start van ons tweede duel in een gloednieuw tenue konden aantreden. Uiteraard dat wij alle betrokkenen die dit mogelijk hebben gemaakt, hiervoor hartelijk willen bedanken. Foto’s van het 1ste team en namen van betrokken sponsors kan je op onze website www.bouledozers.nl vinden. 

 

Na een eerste thuiszege van 5-3 tegen Les Boule Fleuris op 23 september, stonden wij op de derde plaats in onze poule en waren wij zeer gemotiveerd en klaar voor het tweede competitieduel. Dit keer was onze tegenstander Atlantic Boules uit Zaandijk die na hun eerste wedstrijd nog zonder punten zaten.

 

Over de eerste ronde doubletten kunnen wij relatief kort zijn, de term BOEM! kwam direct bij ons op! Standen 13-0, 13-2, 13-5, waarbij de partij van Natascha en Hans de boventoon voerde, door in 5 menes oppermachtig op 13-0 winst te komen. Overige doubletten werden ondanks iets meer weerstand van onze tegenstanders toch gewonnen waardoor wij na de eerste ronde direct op een zeer comfortabele 0-3 stand kwamen. 

 

Tijdens de pauze benoemde spelers van Atlantic Boules onze binnenbanen als zeer lastig en vonden zij gezien de weersomstandigheden dat dit duel eigenlijk wel op hun eigen buitenlocatie in Zaandijk gespeeld had kunnen worden. Door het ontbreken van een eigen binnen locatie speelt  Atlantic Boules hun thuiswedstrijden in onze hal waardoor wij deze dag op eigen terrein stonden. 

 

Na een korte pauze stond de tweede ronde van 2 tripletten voor de deur, dit keer in een iets andere samenstelling doordat Martijn weer van de partij was, die direct een solide indruk achter liet en samen met Vincent en Mark een zwaar bevochten overwinning  wist te noteren. 

 

De triplette van Natascha, Hans en Tygo kwam met een uitslag van 13-3 op een zeer overtuigende en stabiele wijze tot stand, waarbij Tygo door zijn getoonde spel duidelijk aan de deur klopte als het om een toekomstige basisplaats gaat. Uiteindelijk werden deze twee tripletten gewonnen waardoor wij op een onderlinge stand van 0-5 kwamen en de winst in deze partij wisten veilig te stellen.

 

In de laatste ronde van de drie doubletten werd het duidelijk dat onze focus mogelijk iets minder was en de spelers van Atlantic Boules steeds meer hun draai op onze ondergrond wisten te vinden. Vooral de  tireurs van Atlantic Boules begonnen in deze ronde op schot te komen en het plaatsen werd steeds nauwkeuriger, waardoor onze teams vaker onder druk kwamen te staan. 

 

Door deze factoren maakte Atlantic Boules het de Bouledozers nog best lastig en werd door onze coach in het team van Vincent en Christian een wissel toegepast waardoor deze partij door de ingebrachte dynamiek gelukkig werd gewonnen met 13-12. 

 

Helaas ging de partij van Martijn en Tygo na een hevige strijd ongelukkig verloren en kwamen zij met een vervelende 11-13 van de baan. Natascha en Mark wonnen hun partij met zeer solide spel 13-5. Door bovenstaande uitslagen kwamen wij in dit uitduel op een onderlinge eindstand van Atlantic Boules1- Bouledozers 1 op 1-7.

 

De volgende thuiswedstrijd van Bouledozers 1 staat gepland op 21 oktober, thuis tegen Les Mille Iles 2 uit Zuid-Scharwoude, die na dit weekend op een 6de plaats in onze poule terug te vinden zijn. 

 

Ook zin om een goed Potje Boulen te zien?! Kom dan gerust langs op onze locatie om naar onze Competitieteams te kijken. Toekomstige speeldata van alle teams zijn op de site nlpetanque.nl- poule 3003 te vinden. 

 

Wij hopen je als enthousiaste toeschouwer op een van onze speeldata te zien!

 

Groeten Team 1 - Jan