· 

Bouledozers 1-Les Boule Fleuris 1

Bouledozers 1-Les Boule Fleuris 1, Zaterdag 23 september 2023.

 

Na het Kampioenschap in de 4de klasse, seizoen 2022,  waren voorafgaand het nieuwe NPC seizoen 23/24,

bij de spelers van het eerste team de verwachtingen hooggespannen. Dit jaar werd het team versterkt met de komst van ervaren coach Gerrit Wortel en spelers Natascha Dorenbos en teruggekeerd op het oude nest, Christian Bos. 

 

Stemmen gingen vooraf op dat wij dit jaar het succes van vorig jaar, maar nu in de 3de klasse ook zouden gaan behalen! Helaas was Martijn Bos op deze openingsdag van het nieuwe NPC seizoen niet aanwezig, maar verder was iedereen daar! inzetbaar! maar vooral ready to go!

 

Startend met de eerste ronde, de doublettes, werd er door coach en omstanders regelmatig naar drie zeer onderhoudende partijen Jeu de Boule gekeken, waarbij het getoonde niveau en de strijdlust van onze tegenstander, Les Boules Fleuris, zeker niet tegenviel. Na de eerste ronde konden wij vaststellen dat de vooraf besproken opstelling en strategie met regelmaat goed uitpakte waardoor wij na de eerste ronde een fel bevochten 2-1 voorsprong konden koesteren.

 

Hierna volgde de triplette ronde waarbij vooral opviel dat geluk soms een vervelende en belangrijke factor in ons spel kan zijn. Deze ronde werd na twee boeiende partijen, waarbij de stressbestendigheid van onze spelers behoorlijk werd getest, in een gelijkspel beëindigd, waardoor de onderlinge stand na deze ronde op 3-2 in ons voordeel uitkwam. Ondanks deze voorsprong kon het in de laatste ronde van de doublettes nog alle kanten uit!

Gesterkt door onze voorsprong en met een kleine aanpassing binnen de opstelling gingen wij met gepast vertrouwen voor de laatste ronde de baan weer op. Dit vertrouwen werd direct door Les Boules Fleuris getest en alle teams hadden het deze ronde in het begin van hun partijen zwaar!  

 

Uiteindelijk heeft de vooraf bedachte opstelling voor de 3de ronde, wederom 3 doublettes,  ertoe geleid dat wij middels het binnenhalen van de 1ste doublette een zekere 4 winst op de scorekaart konden vermelden.

 

Hierdoor kwam het uiteindelijke resultaat in de handen van de nog twee goed spelende doublettes te liggen! Gelukkig kwamen deze twee doublettes na een bloedstollende eindstrijd, waarbij Natascha direct haar reputatie waarmaakte, met een gelijkspel van de baan en wij een zekere winst van 5-3 op de wedstrijdkaart konden noteren.

Les Boules Fleuris bleek een taaie tegenstander maar  waren minder evenwichtig dan de Bouledozers. In onze beleving hebben wij op deze 1e competitiedag 70% van ons kunnen laten zien, waarbij het ontbreken van Martijn mede als oorzaak kan worden benoemd, dus dit belooft nog wat voor dit seizoen!

 

Door deze uitslag staan wij in onze divisie op een derde plaats waarbij moet worden vermeld dat deze stand vooral door onderling saldo tot stand is gekomen.

 

Voor meer info kan je altijd nlpetanque.nl Poule 3003 raadplegen.

 

Team - Bouledozers 1